Staranje v Sloveniji

Na tej strani vam predstavljamo nekatere izsledke raziskave SHARE za Slovenijo.

Vabimo vas, da si ogledate brošuro »Kako Slovenci živimo v drugi polovici življenja«, ki predstavlja nekaj dejstev o ekonomskem položaju, zdravju in socialni vključenosti prebivalcev, starejših od 50 let.

Obenem smo za vas zbrali nekaj ključnih dejstev o pogojih staranja v Sloveniji kot izhajajo iz prve slovenske interdisciplinarne znanstvene publikacije, ki temelji na podatkih SHARE.
PODROBNO

»Kako Slovenci živimo v drugi polovici življenja«

 

Ob izidu podatkov 5. vala raziskave SHARE smo na Inštitutu za ekonomska raziskovanja pripravili brošuro z naslovom »Kako Slovenci živimo v drugi polovici življenja«. V njej najdete nekaj dejstev o ekonomskem položaju, zdravju in socialni vključenosti prebivalcev, starejših od 50 let. Vabimo vas, da si jo ogledate.

OGLEJ SI BROŠURO

 

"Značilnosti starejšega prebivalstva v Sloveniji"

 

Po uspešno izvedenem 4. valu raziskave SHARE (to je bil prvi val raziskave v Sloveniji) smo na Inštitutu za ekonomska raziskovanja vodilne slovenske znanstvenike s področja zdravstva, sociale in ekonomije povabili k pripravi vpogleda v življenje starejših v Sloveniji. Rezultat sodelovanja Univerze v Ljubljani, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Urada za makroekonomske analize in razvoj ter Inštituta za ekonomska raziskovanja je prva slovenska interdisciplinarna znanstvena publikacija o pogojih staranja v Sloveniji in izzivih prihodnjih družbenih reform. 

Tukaj smo za vas zbrali nekaj dejstev iz knjige:

IZSLEDKI RAZISKAV